«Рейтинг критика» оголосила ТОП-10 книжок 2014 року

«Рейтинг критика» оголосила ТОП-10 книжок 2014 року
До списку ввійшли 10 художніх книжок, а також три перевидання у мистецькому оформленні класики та три науково-популярні видання.

Найкращою підлітковою книгою 2014 року у номінації «проза» стала повість-фантастика Володимира Арєнєва «Душниця» з ілюстраціями Олександра Продана «Видавничий дім "Києво-Могилянська академія"», а в номінації «поезія» перемогла дитяча книга « Про кита» Оксани Лущевської з ілюстраціями Віолетти Борігард «Видавництво Старого Лева». Дякуємо за якісну роботу. Так тримати. 

До розгляду обирали книжки українських авторів, що вийшли друком з 1 січня по 1 грудня 2014 р. 

До журі «Рейтингу критика» увійшли редактори та журналісти профільних видань: Валентина Вздульська («Казкарка»), Ірина Батуревич, Оксана Хмельовська («Читомо»), Тетяна Щербаченко, Ольга Купріян («БараБука»), Ірина Комаренець, Міра Київська («Букмоль»), Марія Семенченко (газета «День») та Володимир Чернишенко (критик, перекладач). 

Мета рейтингу — сформувати список-рекомендацію найкращих книжок року для дітей від українських авторів згідно із сучасними вимогами до дитячої книжки.

Такий топ може бути корисним як потенційним покупцям, так і педагогам, бібліотекарям, а також видавцям, авторам та ілюстраторам, які зацікавлені в незаангажованій оцінці своєї роботи. «Рейтинг критика» є незалежною громадською ініціативою та не фінансується жодною установою.

До десятки найкращих художніх книжок року для дітей та підлітків за версією «Рейтингу критика» ввійшли (далі – за категоріями):

Найкраща дитяча проза 2014:

Найкращі дитячі поетичні книжки-картинки 2014:
  • «Про кита» Оксани Лущевської з ілюстраціями Віолетти Борігард («Видавництво Старого Лева»). На вік 3+.
  • «Скільки? / How many?» Галини Кирпи з ілюстраціями Ольги Гаврилової («Братське»). На вік 3+.
Найкращі прозові книжки-картинки:
  • «Прислів’я українські» Анастасії Стефурак («Видавництво Старого Лева»). На вік 4+
  • «Антоміми» Романи Романишин та Андрія Лесіва («Видавництво Старого Лева»). На вік 3+.
Видавництва отримають право розміщувати логотип «Рейтингу критика» на своїх книжках, що ввійшли до десятки найкращих. Макет логотипу буде надісланий додатково.

Читомо
02.02.2015