Усе про роман-фентезі «Порох із драконових кісток»

Усе про роман-фентезі «Порох із драконових кісток»
«Книжка року’2015». Короткі списки. Номінація «Дитяче свято»
На сайті «Буквоїд» триває публікація ілюстрованих Коротких списків Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року’2015». Сьогодні – номінація «Дитяче свято».
В підномінації «Підліткова та юнацька література» представлена — 31 книга, серед яких книга Володимира АРЕНЄВА «Порох із драконових кісток». – К.: Києво-Могилянська академія, 236 с.(п)

***
Рубрика «ЧЧ: Читать. Четверг»
Поймал себя на мысли, что едва ли не впервые в жизни сгораю от нетерпения, ожидая продолжение чего-то. Нет, ну есть, конечно, вечные ценности — вроде Бонда или марвеловских фильмов, но тут речь идет о книжной дилогии. Взять вот «Ученика монстролога» Янси. Да, было круто. Да, качнул третью часть. Но все откладываю и откладываю. То же, подозреваю, будет и с Ривом. А тут понимаю, что как только книга попадет мне в руки, сразу начну читать.
Теперь, когда вы достаточно подготовлены, поведаю, что же это за книга такая. Итак, внимание, прошу любить и ценить — «Порох из драконовых костей» Владимира Аренева. 

***
БараБука рекомендує
Цієї осені з’явився новий фентезійний роман для підлітків від одного з найкращих молодих вітчизняних фантастів Володимира Арєнєва «Порох із драконових кісток». Презентації і досі тривають українськими містами, а БараБука вже встигла прочитати і рекомендує книжку всім поціновувачам вигаданих світів.

***
10 дитячих книжкових новинок для довгих осінніх вечорів
Після традиційно літньої читацької ліні восени всі — і дорослі, і малі читачі — з охотою беруться до книжок.
На щастя, українські видавці постаралися зробити так, щоб малим і «майже дорослим» читачам було з чого вибирати — різножанрових книжок на осінь видано на всі смаки.
INSIDER допоможе розібратися, на які дитячі й підліткові книжкові новинки варто звернути увагу в першу чергу.

***
Портал Читомо про 7 українських фантастичних книг, на які варто звернути увагу
Щороку в Україні виходять друком близько 50 фантастичних романів та повістей. Не всі вони однозначно ідентифікуються як «фантастика». Причина — не лише у відповідному позиціонуванні видавців й авторів, а й у певній метафоричності фантастичного елементу в окремих творах. Тим не менш, любителям жанру є на що звернути увагу, і в цьому огляді ми пропонуємо сім абсолютно різних книг, які вийшли у 2015 році.

***
У Києві відбудеться презентація нового роману-фентезі для підлітків
13 жовтня 2015 року Видавничий дім «Києво-Могилянська академіяю презентує у київській Книгарні «Є» новий роман українського письменника, літературного критика і журналіста Володимира Арєнєва «Порох із драконових кісток» та запрошує на дискусію «Підліткова антиутопія: книжки-попередження чи джерело невмотивованої жорстокості». 

Презентація відбудеться у київській Книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3) у вівторок, 13 жовтня. 
Початок – о 18:00.

«Порох із драконових кісток» — новий роман — історія про звичайну школярку у незвичайному світі. Батько Марти поїхав на заробітки, сама вона живе удвох із мачухою, яку терпіти не може. Марта мріє вирватися з рідного містечка, а для цього сумлінно вчиться й підробляє в Інкубаторі. Однак зароблених грошей навряд чи вистачить на платне навчання в столичному універі. Тож у Марти є ще один приробіток: вона потай викопує, нейтралізує та збуває токсичні кістки. Кістки драконів. Роман написано так, щоб він був цікавим і дорослим, і підліткам. Магічний, але впізнаваний сучасний світ, приховані цитати від Шварца до Жадана, карколомні пригоди — і водночас дуже не прості, актуальні питання про те, що відбувається з багатьма із нас. Просто тут. Просто зараз.

На презентації ми поговоримо про те, які виклики стоять перед сучасною літературою для молоді, про те, як фантастичне допомагає говорити про реальні проблеми. Буде показано буктрейлер та відбудеться авторське читання.

Учасники дискусії:

Володимир Арєнєв — автор 23 книжок, лауреат численних літературних нагород, зокрема премій імені О. Беляєва та імені О. Гончара, найкращий молодий фантаст за результатами «Єврокону-2004». Його твори друкували українською, російською, польською, англійською, французькою та іншими мовами;

Михайло Назаренко — доцент Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка, літературознавець, критик, прозаїк, лауреат премії Бориса Стругацького «Бронзовий равлик», премії журналу «Новый мир», премії Нори Галь; найкращий молодий фантаст за результатами «Єврокону-2007».

Тетяна Щербаченко — автор дитячих книжок, літературний критик, головний редактор сайту «Барабука»;

Олена Судакова — директор Видавничого дому «Києво-Могилянська академія»;

Саломе Енгибарян — завідувач відділу обслуговування учнів 5-10 класів Центральноі бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва. Прихильниця творчості Арєнєва;

Олег Сілін — модератор зустрічі, письменник, найкращий молодий фантаст за результатами «Єврокону-2013», один із організаторів творчого об’єднання «Зоряна фортеця».

Після презентації автограф-сесія автора Володимира Арєнєва та художника-ілюстратора Олександра Продана.
20.12.2015